Połączenia

Mâcon Villages Blanc   
Kiełbaska z jelit wieprzowych na ciepło (Andouillette) 
Świeże szparagi z sosem muślinowym (Asperges Fraîches À La Sauce Mousseline) 
Porcja szynki w galarecie z pietruszką (Assiette De Jambon Persillé) 
Nagład (Barbue Poisson) 
Żabnica zawijana - tj. kawałki ryby powiązane ze sobą na kształt udźca (Baudroie En Gigot De Mer) 
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Okrągłe paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem (Bouchées À La Reine) 
Szaszłyki z żabnicy (Brochettes De Baudroie) 
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Wędliny z tłuszczykiem (Charcuteries Persillées) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade) 
Zupa rybna z ziemniakami i cebulą (Cotriade De Poissons) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Krab po antylsku (Crabe À L’Antillaise) 
Dzwonka z łososia gotowane (Darnes De Saumon Pochées) 
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale) 
Cykorie z szynką pieczone w piekarniku (Endives Au Jambon Au Four) 
Cykorie z szynką w papilotach (Endives Au Jambon En Papillotes) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy z cytryną (Escalope De Veau Au Citron) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Filety z barweny po prowansalsku (Filets De Rouget À La Provençale) 
Filety z soli z sosem z małż, krewetek i grzybów (Filets De Sole À La Dieppoise) 
Małe rybki smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser prasowany (Fromage A Pâte Pressée) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser owczy (Fromage De Brebis) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Emmental lub Emmenthal - ser z krowiego mleka (Fromage Emmental Ou Emmenthal - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Owoce morza (Fruits De Mer) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Potrawka z królika z dodatkiem białego wina (Gibelotte De Lapin) 
Żaby (Grenouilles) 
Homar z rusztu (Homard Grillé) 
Homar zapiekany z sosem (Homard Thermidor) 
Przystawki (Hors D'œuvre) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Szynka w galarecie z pietruszką (Jambon Persillé) 
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor) 
Królik ze śmietaną (Lapin À La Crème) 
Miętus z zielonym pieprzem (Lotte Au Poivre Vert) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Witlinki w białym winie (Merlans Au Vin Blanc) 
Witlinki zawijane w panierce (Merlans En Lorgnette) 
Dorsz ze śmietaną (Morue À La Crème) 
Małże (Moules) 
Kulka cielęca duszona (Noix De Veau Braisée) 
Ikra łososia (Œufs De Saumon) 
Jajka na twardo z majonezem (Œufs Dur À La Mayonnaise) 
Pasztet z bekasów (Pâté De Bécasses) 
Pasztet z bekasów (Pâté De Bécasses) 
Pasztet z bażanta (Pâté De Faisan) 
Pasztet z wątróbki wieprzowej (Pâté De Foie De Porc) 
Pasztet z drozdów (Pâté De Grives) 
Pasztet z młodych kuropatw (Pâté De Perdreaux) 
Okonie z pieprznikami (Perches Aux Chanterelles) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson) 
Pizza z tuńczykiem (Pizza Au Thon) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba (Poisson) 
Kurczak z ziołami (Poulet Aux Herbes) 
Kurczak w panierce z soli (Poulet En Croûte De Sel) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Raja – ryba (Raie) 
Grasica cielęca ze śmietaną (Ris De Veau À La Crème) 
Barweny (Rougets) 
Barweny po katalońsku (Rougets À La Catalane) 
Piotrosz pieczony (Saint Pierre Rôti – Poisson.) 
Sałatka z pomidorów i sera Mozzarella z bazylią (Salade De Tomates Et De Mozzarella Au Basilic) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Łosoś z koperkiem (Saumon À L’Aneth) 
Sola z rusztu (Sole Grillée) 
Sole z rusztu (Soles Grillées) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Tarta cytrynowa z bezą (Tarte Au Citron Meringuée) 
Tarta z krabami (Tarte Au Crabe) 
Teryna z gęsiej i kaczej tłustej wątróbki (Terrine De Foie Gras De Canard Et D’Oie) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Pstrąg (Truite) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.