Połączenia

Touraine Blanc   
Kiełbaska z jelit wieprzowych ze śmietaną na ciepło (Andouillette À La Crème) 
Kiełbaska z jelit wieprzowych w papilotach na ciepło (Andouillette En Papillotes) 
Szparagi (Asperges) 
Szparagi ze śmietaną (Asperges À La Crème) 
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Karp faszerowany (Carpe Farcie) 
Kawior z bakłażanów (Caviar D’Aubergines) 
Seler duszony (Céleri Braisé) 
Czarniak – ryba (Colin) 
Naleśniki z łososiem (Crêpes Au Saumon) 
Zapiekanka z krewetek (Crevettes Au Gratin) 
Surowe warzywa z dipem lub surówki (Crudités) 
Żabie udka (Cuisses De Grenouilles) 
Grzbiet sandacza z sosem z masła, szalotek i białego wina (Dos De Sandre Au Beurre Blanc) 
Ślimaki po burgundzku (Escargots À La Bourguignonne) 
Ślimaki z czosnkiem (Escargots À L’Ail) 
Filet z sandacza z masłem z kwiatów lipowych (Filets De Sandre Au Beurre De Tilleul) 
Małe rybki rzeczne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons De Rivière) 
Małe rybki słodkowodne smażone na głębokim oleju (Friture De Poissons D'Eau Douce) 
Ser Brie – ser z krowiego mleka (Fromage Brie - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Witlinki panierowane po angielsku (Merlans Panés À L’Anglaise) 
Małże w białym winie z szalotką (Moules Marinière) 
Jajecznica z krewetkami (Œufs Brouillés Aux Crevettes) 
Ikra śledzi (Œufs De Harengs) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Pizza (Pizza) 
Pizza z rybą (Pizza Au Poisson) 
Pizza z owocami morza (Pizza Aux Fruits De Mer) 
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Kurczak smażony na głębokim oleju po amerykańsku (Poulet Frit À L’Américaine) 
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo) 
Raja – ryba (Raie) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Barweny (Rougets) 
Sałatka z langustynek (Salade De Langoustines) 
Sałatka ziemniaczana z kremem z kawioru (Salade De Pommes De Terre À La Crème De Caviar) 
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées) 
Łosoś marynowany według przepisu na śledzia (Saumon Mariné Façon Hareng) 
Tatar z łososia (Tartare De Saumon) 
Tarta cebulowa (Tarte À L’Oignon) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Turbot z rusztu z sokiem z grejpfruta i curry (Turbot Grillé Au Jus De Pamplemousse Et Au Curry) 
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.