Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Jurançon Blanc
Włoskie przystawki z oliwą z oliwek (Antipasti À L’Huile D’Olive)
Szparagi w sosie holenderskim (Asperges En Sauce Hollandaise)
Szparagi zielone (Asperges Vertes)
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés)
Żabnica (Baudroie)
Szczupak (Brochet)
Jajecznica z truflami (Brouillade D’Oeufs Aux Truffes)
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre)
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux)
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange)
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon)
Koktajl z kraba (Cocktail De Crabe)
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit De Canard Froid)
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu podawane na zimno (Confit D???Oie Froid)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Mięczaki (Coquillages)
Kotlety cielęce z kostką ze smardzami (Côtes De Veau Aux Morilles)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Skorupiaki (Crustacés)
Kurczak z curry (Curry De Poulet)
Mięso drobiowe z curry (Curry De Volaille)
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème)
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Filety z soli ze śmietaną (Filets De Sole À La Crème)
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème)
Kacza lub gęsia tłusta wątróbka/ Foie Gras (Foie Gras)
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache)
Ser owczy (Fromage De Brebis)
Ser owczy z galaretką z pigwy (Fromage De Brebis À La Gelée De Coing)
Ser owczy baskijski (Fromage De Brebis Basque)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ostrygi płaskie z Basenu Arcachon z sosem z czerwonego wina (Gravettes D’Arcachon À La Bordelaise)
Homar z rusztu (Homard Grillé)
Ostrygi (Huîtres)
Ostrygi z Basenu Arcachon (Huîtres D’Arcachon)
Ostrygi z Marennes (Huîtres De Marennes)
Ostrygi portugalskie (Huîtres Fines De Claire)
Langusta z sosem z czerwonego wina (Langouste À La Bordelaise)
Langusta zapiekana z sosem (Langouste Thermidor)
Langustynki (Langoustines)
Langustynki po katalońsku (Langoustines À La Catalane)
Żabnica (Lotte – Baudroie)
Łopatka w winie Sauvignon (Palette Au Sauvignon)
Makaron z sosem carbonara (Pâtes À La Carbonara)
Ryba (Poisson)
Ryba rzeczna (Poisson De Rivière)
Ryba wędzona (Poisson Fumé)
Rydza marynowana (Poisson Mariné)
Wieprzowina (Porc)
Kurczak z cytryną (Poulet Au Citron)
Kurczak z curry (Poulet Au Curry)
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé)
Kurczak pieczony z cytryną i oliwkami (Poulet Rôti Au Citron Et Aux Olives)
Kurczak smażony (Poulet Sauté)
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge)
Raja – ryba (Raie)
Sałatka z mięsa małż Świętego Jakuba z octem (Salade De Noix De Saint Jacques Au Vinaigre)
Sardynki z rusztu (Sardines Grillées)
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche)
Łosoś świeży (Saumon Frais)
Suflet z krabem (Soufflé Au Crabe)
Tarta z jabłkami (Tarte Aux Pommes)
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche)
Tuńczyk po katalońsku (Thon À La Catalane)
Rak pustelnik (Tourteau)
Rak pustelnik z majonezem (Tourteau À La Mayonnaise)
Pstrąg z serem Bleu (Truite Au Fromage Bleu)
Pstrąg z migdałami (Truite Aux Amandes)
Pstrąg wędzony (Truite Fumée)
Białe mięsa z rusztu (Viandes Blanches Grillées)
Drób z ananasem i curry (Volaille À L’Ananas Et Au Curry)
Drób pieczony (Volaille Rôtie)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.