Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Mercurey Blanc
Półmisek ryb wędzonych (Assiette De Poissons Fumés)
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Przepiórki pieczone z winogronami (Cailles Rôties Aux Raisins)
Carpaccio z tuńczyka (Carpaccio De Thon)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Mały kurczak pieczony na płasko z ziołami prowansalskimi (Coquelet En Crapaudine Aux Herbes De Provence)
Mięczaki (Coquillages)
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème)
Kotlety cielęce z kostką po normandzku (Côtes De Veau À La Normande)
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot)
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge)
Skorupiaki (Crustacés)
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème)
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Ślimaki (Escargots)
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Reblochon – ser z krowiego mleka (Fromage Reblochon - Fromage Au Lait De Vache)
Homar z rusztu (Homard Grillé)
Ostrygi (Huîtres)
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise)
Twardzioszki przydrożne – grzyby (Mousserons D’Automne)
Twardzioszki przydrożne –grzyby (Mousserons Des Près)
Jajecznica z truflami (Œufs Brouillés À La Truffe)
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot)
Pulpety (Quenelles)
Grasica cielęca (Ris De Veau)
Rak pustelnik z serem (Tourteau Au Fromage)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.