Połączenia

Chinon Rouge   
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé) 
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Szaszłyki z serc kaczych (Brochettes De Cœurs De Canard) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange) 
Mała kaczka z brzoskwiniami (Canette Aux Pêches) 
Schab jagnięcy z kością z kurkami (Carré D’Agneau Aux Girolles) 
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti) 
Schab jagnięcy z kością pieczony z tymiankiem (Carré D’Agneau Rôti Au Thym) 
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard) 
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise) 
Kogut w winie (Coq Au Vin) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką ze smażonymi szalotkami (Côte De Boeuf Aux Échalotes Confites) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau) 
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées) 
Kotlety cielęce z kostką smażone z grzybami (Côtes De Veau Poêlées Aux Champignons) 
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge) 
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Indyk (Dinde) 
Indyk faszerowany (Dinde Farcie) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes) 
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons) 
Łopatka jagnięca duszona (Épaule D’Agneau Braisée) 
Łopatka jagnięca z gotowanymi młodymi warzywami (Épaule D’Agneau Jardinière) 
Eskalopek cielęcy (Escalope De Veau) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Bażant faszerowany (Faisan Farci) 
Bażant pieczony (Faisan Rôti) 
Polędwica wołowa z sosem bearneńskim/Béarnaise (Filet De Boeuf À La Sauce Béarnaise) 
Polędwica wołowa z rusztu (Filet De Boeuf Grillé) 
Filety z łososia z krewetkami (Filets De Saumon Aux Crevettes) 
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc) 
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème) 
Wątróbka cielęca (Foie De Veau) 
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne) 
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé) 
Wątróbka cielęca smażona z dodatkiem starego octu (Foie De Veau Poêlé Au Vieux Vinaigre) 
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache) 
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais) 
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam) 
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gouda dojrzewający 6 miesięcy – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda Demi-Etuvé - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Ser Pouligny-Saint-Pierre – ser z koziego mleka (Fromage Pouligny Saint Pierre) 
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Udziec jagnięcy z miętą (Gigot D’Agneau À La Menthe) 
Udziec jagnięcy po angielsku z sosem miętowym (Gigot D’Agneau À L’Anglaise Sauce À La Menthe) 
Udziec jagnięcy pieczony w piekarniku z żółtostrąkową fasolą szparagową (Gigot D’Agneau Au Four Aux Flageolets) 
Frykanda cielęce z borowikami (Grenadins De Veau Aux Cèpes) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Szynka (Jambon) 
Szynka z kością pieczona (Jambon À L’Os Rôti) 
Golonka cielęca (Jarret De Veau) 
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre) 
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives) 
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur) 
Lasagne (Lasagnes) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille) 
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge) 
Baranina w sosie (Mouton En Sauce) 
Gruby medalion z sarniny z sosem winegret z pieprzem (Noisette De Chevreuil Sauce Poivrade) 
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée) 
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne) 
Gęsi pieczone w piekarniku (Oies Au Four) 
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons) 
Gęsi faszerowane z kasztanami jadalnymi (Oies Farcies Aux Châtaignes) 
Gęsi pieczone (Oies Rôties) 
Golonka cielęca (Osso Bucco) 
Łopatka wieprzowa z soczewicą (Palette De Porc Aux Lentilles) 
Pasztet (Pâté) 
Pasztet chiński z mielonego mięsa wołowego, kukurydzy i purée ziemniaczanego (Pâté Chinois) 
Pasztet z bekasów (Pâté De Bécasses) 
Pasztet z bażanta (Pâté De Faisan) 
Pasztet z bażanta na ciepło (Pâté De Faisan Chaud) 
Pasztet z drozdów (Pâté De Grives) 
Młoda kuropatwa ze smardzami (Perdreau Aux Morilles) 
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak (Poulet) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon) 
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Sauce Chasseur) 
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre) 
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge) 
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau) 
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons) 
Pulpety (Quenelles) 
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton) 
Grasica cielęca (Ris De Veau) 
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes) 
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé) 
Grasica cielęca smażona z dzikimi grzybami (Ris De Veau Poêlé Aux Champignons Sauvages) 
Nerki cielęce (Rognons De Veau) 
Nerki cielęce z musztardą (Rognons De Veau À La Moutarde) 
Nerki cielęce z rusztu (Rognons De Veau Grillés) 
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau) 
Pieczeń cielęca z borowikami (Rôti De Veau Aux Cèpes) 
Sałatka z wołowiny po chińsku (Salade De Boeuf À La Chinoise) 
Kaczka krzyżówka pieczona z sosem z wina (Salmis De Colvert) 
Mięso z dzika (Sanglier) 
Mięso z dzika z borówkami (Sanglier Aux Airelles) 
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille) 
Teryna z królika (Terrine De Lapin) 
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Teryny (Terrines) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Trójkątne pierożki z świeżym kozim serem (Triangles Au Chèvre Frais) 
Cielęcina pieczona (Veau Rôti) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób (Volaille) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.