Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Chinon Rouge
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries)
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau)
Wołowina z rusztu (Boeuf Grillé)
Wołowina pieczona (Boeuf Rôti)
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes)
Szaszłyki z serc kaczych (Brochettes De Cœurs De Canard)
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries)
Przepiórki pieczone (Cailles Rôties)
Kaczka (Canard)
Kaczka z pomarańczami (Canard À L’Orange)
Mała kaczka z brzoskwiniami (Canette Aux Pêches)
Schab jagnięcy z kością z kurkami (Carré D’Agneau Aux Girolles)
Schab jagnięcy z kością pieczony (Carré D’Agneau Rôti)
Schab jagnięcy z kością pieczony z tymiankiem (Carré D’Agneau Rôti Au Thym)
Potrawka z zająca (Civet De Lièvre)
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier)
Mięso z kaczki gotowane w tłuszczu/Confit De Canard (Confit De Canard)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Kogut w winie (Coq Au Vin)
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf)
Kotlet wołowy z kostką ze smażonymi szalotkami (Côte De Boeuf Aux Échalotes Confites)
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce (Côtes D’Agneau)
Kotlety jagnięce z kostką lub żeberka jagnięce z rusztu (Côtes D’Agneau Grillées)
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau)
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème)
Kotlety cielęce z kostką w papilotach (Côtes De Veau En Papillotes)
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot)
Kotlety cielęce z kostką z rusztu (Côtes De Veau Grillées)
Kotlety cielęce z kostką smażone z grzybami (Côtes De Veau Poêlées Aux Champignons)
Kotlety cielęce z kostką z pieczarkami i cebulą z dodatkiem calvadosu (Côtes De Veau Vallée D’Auge)
Udka z kaczki gotowane w tłuszczu (Cuisses De Canards Confites)
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier)
Indyk (Dinde)
Indyk faszerowany (Dinde Farcie)
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/ chataignes (Dinde Farcie Aux Châtaignes)
Indyk faszerowany z kasztanami jadalnymi/marrons (Dinde Farcie Aux Marrons)
Łopatka jagnięca duszona (Épaule D’Agneau Braisée)
Łopatka jagnięca z gotowanymi młodymi warzywami (Épaule D’Agneau Jardinière)
Eskalopek cielęcy (Escalope De Veau)
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème)
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise)
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise)
Bażant faszerowany (Faisan Farci)
Bażant pieczony (Faisan Rôti)
Polędwica wołowa z sosem bearneńskim/Béarnaise (Filet De Boeuf À La Sauce Béarnaise)
Polędwica wołowa z rusztu (Filet De Boeuf Grillé)
Filety z łososia z krewetkami (Filets De Saumon Aux Crevettes)
Polędwiczki wieprzowe (Filets Mignons De Porc)
Polędwiczki wieprzowe ze śmietaną (Filets Mignons De Porc À La Crème)
Wątróbka cielęca (Foie De Veau)
Wątróbka cielęca po wenecku (Foie De Veau À La Vénitienne)
Wątróbka cielęca smażona (Foie De Veau Poêlé)
Wątróbka cielęca smażona z dodatkiem starego octu (Foie De Veau Poêlé Au Vieux Vinaigre)
Ser Beaufort – ser z krowiego mleka (Fromage Beaufort - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Cantal – ser z krowiego mleka (Fromage Cantal - Fromage Au Lait De Vache)
Świeży ser z koziego mleka (Fromage Chèvre Frais)
Ser Chaource -ser z krowiego mleka (Fromage Chaource - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ser Edam – ser z krowiego mleka (Fromage Edam)
Ser Gouda – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Gouda dojrzewający 6 miesięcy – ser z krowiego mleka (Fromage Gouda Demi-Etuvé - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache)
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache)
Ser Pouligny-Saint-Pierre – ser z koziego mleka (Fromage Pouligny Saint Pierre)
Ser Saint Nectaire – ser z krowiego mleka (Fromage Saint Nectaire - Fromage Au Lait De Vache)
Galantyna z królika (Galantine De Lapin)
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils)
Udziec jagnięcy z miętą (Gigot D’Agneau À La Menthe)
Udziec jagnięcy po angielsku z sosem miętowym (Gigot D’Agneau À L’Anglaise Sauce À La Menthe)
Udziec jagnięcy pieczony w piekarniku z żółtostrąkową fasolą szparagową (Gigot D’Agneau Au Four Aux Flageolets)
Frykanda cielęce z borowikami (Grenadins De Veau Aux Cèpes)
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés)
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins)
Szynka (Jambon)
Szynka z kością pieczona (Jambon À L’Os Rôti)
Golonka cielęca (Jarret De Veau)
Królik w cydrze (Lapin Au Cidre)
Królik z oliwkami (Lapin Aux Olives)
Królik z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Lapin Chasseur)
Lasagne (Lasagnes)
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille)
Potrawka z węgorza z czerwonym winem i cebulą (Matelote D’Anguille Au Vin Rouge)
Baranina w sosie (Mouton En Sauce)
Gruby medalion z sarniny z sosem winegret z pieprzem (Noisette De Chevreuil Sauce Poivrade)
Jajka w galarecie (Œufs En Gelée)
Gęsi po alzacku (Oies À L’Alsacienne)
Gęsi pieczone w piekarniku (Oies Au Four)
Gęsi z kasztanami jadalnymi (Oies Aux Marrons)
Gęsi faszerowane z kasztanami jadalnymi (Oies Farcies Aux Châtaignes)
Gęsi pieczone (Oies Rôties)
Golonka cielęca (Osso Bucco)
Łopatka wieprzowa z soczewicą (Palette De Porc Aux Lentilles)
Pasztet (Pâté)
Pasztet chiński z mielonego mięsa wołowego, kukurydzy i purée ziemniaczanego (Pâté Chinois)
Pasztet z bekasów (Pâté De Bécasses)
Pasztet z bażanta (Pâté De Faisan)
Pasztet z bażanta na ciepło (Pâté De Faisan Chaud)
Pasztet z drozdów (Pâté De Grives)
Młoda kuropatwa ze smardzami (Perdreau Aux Morilles)
Kuropatwa z kapustą (Perdrix Au Chou)
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette)
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti)
Mięso gotowane z warzywami (Potée)
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème)
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot)
Kurczak (Poulet)
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière)
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche)
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème)
Kurczak z estragonem (Poulet À L’Estragon)
Kurczak w occie (Poulet Au Vinaigre)
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites)
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Chasseur)
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème)
Kurczak gotowany we własnej krwi i czerwonym winie (Poulet En Barbouille)
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé)
Kurczak pieczony (Poulet Rôti)
Kurczak z sosem z szalotek i grzybów z dodatkiem białego wina (Poulet Sauce Chasseur)
Kurczak smażony z octem (Poulet Sauté Au Vinaigre)
Kurczak flambirowany na calvadosie z sosem grzybowym (Poulet Vallée D’Auge)
Dyszek cielęcy (Quasi De Veau)
Dyszek cielęcy z cebulą dymką (Quasi De Veau Aux Petits Oignons)
Pulpety (Quenelles)
Potrawka z baraniny (Ragoût De Mouton)
Grasica cielęca (Ris De Veau)
Szaszłyki z grasicy cielęcej (Ris De Veau En Brochettes)
Grasica cielęca smażona (Ris De Veau Poêlé)
Grasica cielęca smażona z dzikimi grzybami (Ris De Veau Poêlé Aux Champignons Sauvages)
Nerki cielęce (Rognons De Veau)
Nerki cielęce z musztardą (Rognons De Veau À La Moutarde)
Nerki cielęce z rusztu (Rognons De Veau Grillés)
Pieczeń cielęca (Rôti De Veau)
Pieczeń cielęca z borowikami (Rôti De Veau Aux Cèpes)
Sałatka z wołowiny po chińsku (Salade De Boeuf À La Chinoise)
Kaczka krzyżówka pieczona z sosem z wina (Salmis De Colvert)
Mięso z dzika (Sanglier)
Mięso z dzika z borówkami (Sanglier Aux Airelles)
Teryna z wątróbek drobiowych (Terrine De Foies De Volaille)
Teryna z królika (Terrine De Lapin)
Teryna z dzika (Terrine De Sanglier)
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille)
Teryny (Terrines)
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos)
Trójkątne pierożki z świeżym kozim serem (Triangles Au Chèvre Frais)
Cielęcina pieczona (Veau Rôti)
Dziczyzna (Venaison)
Drób (Volaille)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.