Połączenia

Saint Chinian Rouge   
Półmisek wędlin lub bufet z wędlinami (Assiette Ou Buffet De Charcuteries) 
Szaszłyki z jagnięciny (Brochettes D’Agneau) 
Szaszłyki z wołowiny (Brochettes De Bœuf) 
Szaszłyki z nerek (Brochettes De Rognons) 
Szaszłyki z nerek jagnięcych (Brochettes De Rognons D’Agneau) 
Bufet z wędlinami (Buffet De Charcuteries) 
Przepiórki z winogronami (Cailles Aux Raisins) 
Kaczka (Canard) 
Wędliny (Charcuteries) 
Sarnina (Chevreuil) 
Sarnina marynowana (Chevreuil Mariné) 
Potrawka z królika (Civet De Lapin) 
Potrawka z dzikiego królika (Civet De Lapin De Garenne) 
Potrawka z zająca po królewsku (Civet De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z dzika (Civet De Sanglier) 
Mały kurczak pieczony na płasko z ziołami prowansalskimi (Coquelet En Crapaudine Aux Herbes De Provence) 
Kotlet wołowy z kostką (Côte De Bœuf) 
Kotlet wołowy z kostką z rusztu z ziołami (Côte De Boeuf Grillée Aux Herbes) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety cielęce z kostką (Côtes De Veau) 
Lekki krem z kurkami (Crème Mousseuse Aux Girolles) 
Duszone mięso z dzika (Daube De Sanglier) 
Antrykot z rusztu (Entrecôte Grillée) 
Polędwiczki wieprzowe z szałwią (Filets Mignons De Porc À La Sauge) 
Ser miękki z płukaną skórką (Fromage A Pâte Molle Et A Croûte Lavée) 
Ser łagodny (Fromage Doux) 
Ser Epoisses - ser z krowiego mleka (Fromage Epoisses - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot - ser z owczego mleka (Fromage Maroilles - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Mont D’Or – ser z krowiego mleka (Fromage Mont D’Or - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Munster – ser z krowiego mleka (Fromage Munster - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Dziczyzna (Gibier) 
Ptactwo łowne (Gibier A Plume) 
Zwierzyna łowna (Gibier A Poils) 
Dziczyzna w sosie (Gibier En Sauce) 
Udziec jagnięcy z miętą (Gigot D’Agneau À La Menthe) 
Udziec jagnięcy po angielsku z sosem miętowym (Gigot D’Agneau À L’Anglaise Sauce À La Menthe) 
Udziec sarni (Gigue De Chevreuil) 
Udziec sarni pieczony (Gigue De Chevreuil Rôtie) 
Udziec sarni w sosie na przykład w sosie winegret z pieprzem z dodatkiem galaretki porzeczkowej i śmietany (Gigue De Chevreuil En Sauce Grand Veneur) 
Zapiekanka z grzybów (Gratin De Champignons) 
Kawałki wieprzowiny pieczone na ruszcie (Grillade De Porc Au Barbecue) 
Kawałki mięsa pieczone na ruszcie (Grillades) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Golonka cielęca z kurkami i kasztanami jadalnymi (Jarret De Veau Aux Girolles Et Aux Châtaignes) 
Królik po prowansalsku (Lapin À La Provençale) 
Zając po królewsku (Lièvre À La Royale) 
Piersi kaczki z borowikami (Magrets De Canard Aux Cèpes) 
Piersi kaczki z papryką (Magrets De Canard Aux Poivrons) 
Grzywacze z suszonymi warzywami (Palombes Aux Fruits Secs) 
Perliczka pieczona w specjalnym żelaznym garnku (Pintade Rôtie En Cocotte) 
Pizza z sosem bolońskim (Pizza Bolognaise) 
Pularda z truflami (Poularde Aux Truffes) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z kurkami (Poulet Aux Girolles) 
Kurczak z przyprawą Cajun (Poulet Cajun) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Comber z zająca po królewsku (Râble De Lièvre À La Royale) 
Potrawka z jagnięciny z tymiankiem (Ragoût D’Agneau Au Thym) 
Potrawka z jagnięciny z ziołami (Ragoût D’Agneau Aux Herbes) 
Pieczeń wieprzowa z kremem czosnkowym (Rôti De Porc À La Crème D’Ail) 
Rumsztyk z boczniakami (Rumsteck Aux Pleurotes) 
Kapuśniak (Soupe Aux Choux) 
Tarta z boćwiną i krewetkami (Tarte Aux Bettes Et Aux Crevettes) 
Tarta z wiśniami (Tarte Aux Cerises) 
Teryna z młodego królika (Terrine De Lapereau) 
Teryna z młodego dzika (Terrine De Marcassin) 
Teryna drobiowa (Terrine De Volaille) 
Filet z polędwicy wołowej (Tournedos) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Dziczyzna (Venaison) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.