Strona startowa
|
Zasady użytkowania
|
Kontakt
Potrawa
Wino
Witamy
Spis alfabetyczny
Zasady użytkowania
Partnerzy
Leksykon Terminów Winiarskich
Glosariusz terminologii winiarskiej
Bibliografia o Tematyce Winiarskiej
Targi win
Linki
Kontakt
Advertising
Mets et Vins
Połączenia
Patrimonio Blanc
Kawałki wątróbki z rai w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foie De Raie)
Wątróbki drobiowe w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Foies De Volaille)
Langustynki w cieście smażone na głębokim oleju (Beignets De Langoustines)
Zupa rybna podawana z grzanką i sosem aïoli na ostro (Bouillabaisse)
Kalmary w atramencie (Calmars À L’Encre)
Kalmary i pory smażone na miękko (Calmars Et Fondue De Poireaux)
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet)
Mięso z gęsi gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie)
Mięso z gęsi z Landów gotowane w tłuszczu (Confit D’Oie Landaise)
Małże Świętego Jakuba (Coquilles Saint Jacques)
Małże Świętego Jakuba z liśćmi szczawiu (Coquilles Saint Jacques Aux Feuilles D’Oseille)
Krab (Crabe)
Kraby faszerowane (Crabes Farcis)
Dorada po prowansalsku (Dorade À La Provençale)
Ser owczy korsykański (Fromage De Brebis De Corse)
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre)
Ser kozi ostry (Fromage De Chèvre Corsé)
Langusta na zimno z majonezem (Langouste Froide À La Mayonnaise)
Langusta z majonezem (Langouste Mayonnaise)
Zapiekanka z purée ziemniaczanego i tuńczyka (Parmentier De Thon)
Makaron z Pesto (Pâtes Al Pesto)
Ryba surowa (Poisson Cru)
Ryby z rusztu (Poissons Grillés)
Kurczak z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Poulet Marengo)
Barweny (Rougets)
Piotrosz gotowany na parze (Saint Pierre À La Vapeur – Poisson.)
Łosoś na sposób orientalny (Saumon À L’Orientale)
Tarta z serem Brocciu (Tarte Au Brocciu)
Pomidory faszerowane z tuńczykiem na sposób orientalny (Tomates Farcies Au Thon À L’Orientale)
Rak pustelnik (Tourteau)
Cielęcina z sosem z pomidorów, pieczarek i białego wina (Veau Marengo)
Created by 4lc
Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.