Połączenia

Beaujolais Villages Rouge   
Mięso z młodego jagnięcia (Agneau De Lait) 
Potrawka z cielęciny (Blanquette De Veau) 
Wołowina w czerwonym winie (Boeuf Bourguignon) 
Kiszka czarna (Boudin Noir) 
Kiszka czarna z rusztu (Boudin Noir Grillé) 
Kiszka czarna smażona (Boudin Noir Poêlé) 
Kiszka czarna smażona z jabłkami (Boudin Noir Sauté Aux Pommes) 
Szaszłyki wieprzowe z suszonymi śliwkami (Brochettes De Porc Aux Pruneaux) 
Szaszłyki z nerek (Brochettes De Rognons) 
Szaszłyki z nerek jagnięcych (Brochettes De Rognons D’Agneau) 
Szaszłyki z małż Świętego Jakuba (Brochettes De Saint-Jacques) 
Kaczka (Canard) 
Kaczka duszona (Canard Braisé) 
Móżdżek cielęcy w cieście smażony na głębokim oleju (Cervelle De Veau En Beignet) 
Wędliny (Charcuteries) 
Prosię w galarecie (Cochon De Lait En Gelée) 
Kotlety wieprzowe z kostką pieczone na ruszcie (Côtelettes De Porc En Grillade) 
Kotlety cielęce z kostką ze śmietaną (Côtes De Veau À La Crème) 
Kotlety cielęce z kostką zapiekane z cebulą, serem i bułką tartą (Côtes De Veau Foyot) 
Kasza kuskus (Couscous) 
Kasza kuskus z baraniną (Couscous Au Mouton) 
Kasza kuskus z kilkoma rodzajami mięsa (Couscous Royal) 
Udziec wieprzowy z kasztanami jadalnymi (Cuisseau De Porc Aux Marrons) 
Cykorie z szynką (Endives Au Jambon) 
Eskalopek z indyka panierowany (Escalope De Dinde Panée) 
Eskalopek cielęcy ze śmietaną (Escalope De Veau À La Crème) 
Eskalopek cielęcy po mediolańsku (Escalope De Veau À La Milanaise) 
Eskalopek cielęcy panierowany po wiedeńsku (Escalope De Veau Panée À La Viennoise) 
Ślimaki (Escargots) 
Wątróbka cielęca po liońsku (Foie De Veau À La Lyonnaise) 
Potrawka z królika (Fricassée De Lapin) 
Ser Brie De Meaux - ser z krowiego mleka (Fromage Brie De Meaux - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Brie wiejski – ser z krowiego mleka (Fromage Brie Fermier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Camembert – ser z krowiego mleka (Fromage Camembert - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Comté - ser z krowiego mleka (Fromage Comté - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Crottin De Chavignol - ser z koziego mleka (Fromage Crottin De Chavignol - Fromage Au Lait De Chèvre) 
Ser Fromage De Chèvre - Ser z koziego mleka (Fromage De Chèvre) 
Ser Gruyère – ser z krowiego mleka (Fromage Gruyère - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Livarot – ser z owczego mleka (Fromage Livarot - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Morbier – ser z krowiego mleka (Fromage Morbier - Fromage Au Lait De Vache) 
Ser Pont L'Évêque – ser z krowiego mleka (Fromage Pont L'Évêque - Fromage De Lait De Vache) 
Galantyna z królika (Galantine De Lapin) 
Frykanda cielęce duszone (Grenadins De Veau Braisés) 
Drozdy z winogronami (Grives Aux Raisins) 
Szynka (Jambon) 
Szynka z kością pieczona (Jambon À L’Os Rôti) 
Szynka biała (Jambon Blanc) 
Szynka duszona (Jambon Braisé) 
Szynka duszona z osadem z wina (Jambon Braisé À La Lie De Vin) 
Szynka surowa (Jambon Cru) 
Szynka Bajońska (Jambon De Bayonne) 
Szynka Parmeńska (Jambon De Parme) 
Szynka Regionalna – rodzaj szynki wędzonej na sposób wiejski (Jambon De Pays) 
Szynka wędzona (Jambon Fumé) 
Szynka z rusztu (Jambon Grillé) 
Kulebiak z mięsem drobiowym (Koulibiac De Volaille) 
Królik z kurkami (Lapin Aux Girolles) 
Jajka sadzone (Œufs Sur Le Plat) 
Gęsi faszerowane (Oies Farcies) 
Omlet (Omelette) 
Omlet z ziemniakami (Omelette Aux Pommes De Terre) 
Pasztet z królika (Pâté De Lapin) 
Makaron z sosem mięsnym (Pâtes Avec Une Sauce À La Viande) 
Zrazy cielęce zawijane (Paupiettes De Veau) 
Kuropatwa po katalońsku (Perdrix À La Catalane) 
Nóżki baranie z sosem na bazie masła, żółtek i octu (Pieds De Mouton À La Poulette) 
Młoda perliczka pieczona (Pintadeau Rôti) 
Wieprzowina na zimno (Porc Froid) 
Wołowina gotowana z warzywami według przepisu babuni (Pot Au Feu Grand-Mère) 
Mięso gotowane z warzywami (Potée) 
Pularda ze śmietaną (Poularde À La Crème) 
Kura gotowana z warzywami (Poule Au Pot) 
Kurczak w piwie (Poulet À La Bière) 
Kurczak z rożna (Poulet À La Broche) 
Kurczak ze śmietaną (Poulet À La Crème) 
Kurczak z frytkami (Poulet Avec Des Frites) 
Kurczak z rusztu (Poulet Grillé) 
Kurczak pieczony (Poulet Rôti) 
Kurczak pieczony z cytryną (Poulet Rôti Au Citron) 
Pieczeń wieprzowa na zimno (Rôti De Porc Froid) 
Kiełbaski z Morteau na ciepło (Saucisses De Morteau) 
Kiełbasa na ciepło zapiekana w cieście drożdżowym (Saucisson Chaud En Brioche) 
Łosoś gotowany (Saumon Poché) 
Zupa cebulowa (Soupe À L’Oignon) 
Zupa z truskawek (Soupe De Fraises) 
Tarta z porami (Tarte Aux Poireaux) 
Teryny (Terrines) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo, korniszonami i kaparami (Tête De Veau Sauce Gribiche) 
Głowa cielęca z sosem winegret z jajkami na twardo i ziołami aromatycznymi (Tête De Veau Sauce Ravigote) 
Żeberka wieprzowe z sosem diabelskim (Travers De Porc À La Sauce Diable) 
Żeberka wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym (Travers De Porc À L’Aigre–Doux) 
Żeberka wieprzowe z rusztu (Travers De Porc Grillés) 
Końcówki żeberek wieprzowych lakierowane (Travers De Porc Laqués) 
Drób pieczony (Volaille Rôtie) 

Created by 4lc Ta strona jest przeznaczona dla osób mających ukończone 18 lat.